Kad ste se već odlučili pogledati moj blog red je i da vas pozdravim.Na ovom ćete blogu moći pročitati sve o mojim bubama,kombijima i njihovim transformacijama,a vjerujte mi,bit će ih puno.

POZDRAVW !!

8. ožu 2009.

PRETPREMIJERA MOTORA

Dok sam čekao Šogorića da dođe radi anlasera,proteklih sam dana montirao podvozje,vratio kotače i spustio auto sa dizalice.
Montirao sam autoradio,zadnje stranice,podizače stakla...
Došlo je vrijeme i za prednje siceve,a onda i problemi.Postolje sa klizačima od bube ne paše na Recaro siceve.Dodatni je problem što to nisam vidio ranije jer sad su sicevi tapecirani.
Pokušavao sam nešto skombinirati,kemijao i odjednom evo i trećeg jockera.Došao je moj tata,a on je inače majstor za sve od stolarije do mehanike.Probaj ovo,probaj ono i evo rješenja. Dogovorili smo se da dođe sutra pa ćemo onda sve pripasati.

Nakon par dana Šogorić je konačno uspio uhvatiti malo vremena i dojurio je pogledati anlaser.Podigli smo auto,skinuli anlaser (nakon puno muke) i imali što vidjeti-anlaser se raspao i nemre se popraviti.Otišao sam u skladište rezervnih dijelova (ne znam ni sam koliko sam buba raskopao radi toga skladišta) i donio drugi anlaser,ali ne mogu vjerovati niti taj nije ispravan.Sva sreća da je Šogorić majstor staroga kova pa je spreman na svakakve improvizacije i iz dva neispravna anlasera napravio je jedan ispravan.Montirali smo ga na auto,pomontirali nazad dijelove na motor,stavili haubu i BRUM!Motor je opet zagrmio.

Šogorić me samo pogledao i riječi su bile suvišne:za deset minuta stari su sicevi bili montirani,prvi volan koji je bio pri ruci stavljen i auto je mogao van.Maknuli smo Ravicu i Terrana iz dvorišta i ... STRAVA!!!Auto ubrazava kao lud.Šogorić gleda "čukice" i kaže :"Gringo,brže raste cajger na kilometar satu nego na turnceleru!" Motor do 2000 okretaja radi normalno,a nakon toga promijeni zvuk i poludi.Doslovce smo se zaljepili za siceve.Koje je to ubrzanje,koja je to snaga!!!

Vratili smo bubu u garažu i zadovoljno otišli svako svojoj kući.Cijelu večer nisam mogao vjerovati kako sve to lijepo radi.

Nema komentara:

Objavi komentar