Kad ste se već odlučili pogledati moj blog red je i da vas pozdravim.Na ovom ćete blogu moći pročitati sve o mojim bubama,kombijima i njihovim transformacijama,a vjerujte mi,bit će ih puno.

POZDRAVW !!

4. ožu 2009.

ANLASER NE RADI

Oduševljenje sa radom motora trajalo je jako kratko.

Jučer je popodne navratio jedan poslovni partner do mene i donio mi neke ponude.Malo sam htio ispasti faca i pohvaliti se sa svojom igračkom.Važno sam ga doveo do garaže,pokazao mu motor i neke detalje na autu i vidim ja da je njemu "ladica" do poda.Da ga potpuno fasciniram sjeo sam na pod u kabinu (još nisam montirao siceve),upalio pumpu benzina,pričekao da napumpa frge,okrenuo ključ i ... ništa !!!! Okrenem ja ključ ponovo,a anlaser ne trza! Ništa!Objasnio sam mu da je akumulator prazan jer auto dugo stoji i da ću mu pokazati kako motor radi slijedeći puta.

Čim je poslovnjak otišao uzeo sam telefon i nazvao "jocker zovi".Šogorić se javio,objasnio sam mu simptome i problematiku sa autom.Probali smo da li negdje nešto "vuće" struju i prazni akumulator (sa ispitivačem spojenim na jednu klemu i akumulator) ali sve je ispravno.
Voltmetar također pokazuje da je akumulator pun.
Dijagnoza - anlaser šteka!
Pa kako sad šteka?Kad je motor bio vani rastavili smo anlaser,očistili ga,podmazali ...Kad smo stavili motor u auto upalili smo ga dvadesetak puta i sve je bili super.Ne mogu vjerovati da se to događa meni.

Kad sam napokon pomislio da sam gotov sa motorom,montirao zadnju haubu i sve lijepo zatvorio,nažalost opet ispočetka.Da bih skinuo anlaser moram opet skinuti haubu,otpojiti i skinuti desni frgazer,otpojiti odušak od ulja ...

Sve sam lijepo zatvorio,ugasio svjetlo u garaži i otišao u kuću.Danas nemam volje ni živaca za ta sr....!
Sutra je novi dan pa ću vidjeti što dalje...
A tako je lijepo grmio !

Nema komentara:

Objavi komentar